Info

Apport hundskola

Instruktörerna Mia och Sara pratar hundträning, träningsmetoder, hundraser... tja, hundar helt enkelt. Lyssnarna får skicka in frågor som besvaras i programmet.
RSS Feed
Apport hundskola
2017
April


2016
December
November
October
September
May
April
March
February


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: May, 2016
May 24, 2016

Visste du att hundar kan räkna? Eller att de har kapacitet att lära sig både verb och substantiv? Och kände du till att din hund antagligen kan känna empati med andra varelser? 

I säsongens sista avsnitt diskuterar (en förkyld!) Sara och Mia kring den senaste forskningen om hundars känslor, tankar och beteenden. 

Faktum är att det vi vet om hundars kognitiva förmågor idag får oss att se på hunden i ett helt nytt ljus. 

May 17, 2016

Extralångt avsnitt!

Tillsammans med Louise Jonsson, som kom på en fjärdeplats på lydnads-SM 2015, diskuterar Sara och Mia hur man ska tänka för att kunna prestera när det gäller - utan att tappa fokus, må dåligt eller bli otydlig mot hunden och dessutom ha kul på plan!

Louise är en fena på mental träning och tävlingspsykologi och delar här med sig av sina bästa knep och tricks. Kanske kan detta få Mia att sluta bli illamående bara av tanken på att tävla? 

När vi ändå har en lydnadsexpert med oss passar vi på att ägna frågelådan åt just lydnadsfrågor också. 

May 15, 2016

På allmän begäran kommer här ett bonusavsnitt som bara handlar om Mia och Sara. 
Vi har medvetet inte pratat så mycket om oss själva, då vi vill att podden ska fokusera på konkreta råd som ni lyssnare kan få användning av, men ni tycks vara nyfikna på oss och vilka är vi att neka er lite information? Därför bjussar vi här på en halvtimmes egobabbel. :D 

May 3, 2016

"Min hund är jättebra på inkallning. Ja, så länge inget annat stör alltså." 

Så låter det ofta på våra kurser. Därför bjuder vi på våra bästa inkallningstips i detta avsnitt. 

1